Olandezii vor piste de biciclete incalzite

Piste_olanda

Guvernul olandez s-a gandit la o metoda inedita de a veni in ajutorul biciclistilor chiar si pe timpul iernii, prin realizarea de drumuri incalzite cu un sistem subteran. Marcajele obisnuite vor fi astfel inlocuite cu unele fosforescente, ceea ce va duce implicit la o economie a sistemului de iluminat de pe timpul noptii.

Benzile incalzite vor functiona prin utilizarea unor celule aflate in asfalt care vor colecta caldura in anotimpul calduros, urmand ca apoi sa fie stocate in subteran pentru a le incalzi pe durata iernii. Investitia totala ar putea ajunge la 40 000 de euro pe kilometru, insa olandezii considera aceasta cheltuiala bine meritata.

Tinand cont ca Olanda este un mic paradis al biciclistilor, intrucat pretutindeni exista parkinguri imense speciale, ideea autoritatilor locale nu poate decat sa ii bucure pe amatori. Va vine sau nu sa credeti, in tara lalelor este o problema sa gasesti loc de parcare chiar si pentru bicicleta. De cand cu revoltele care au dus la dezvoltarea retelelor de piste, biciclistii din Olanda se bucura de un statut privilegiat.

Prin noul sistem gandit de autoritati, mediul inconjurator va fi cat de cat protejat daca o parte a olandezilor va renunta la masini chiar si pe timp de iarna, pistele vor deveni mai sigure si spera ei, lipsite de accidente majore si in plus, bugetul statului se va inbunatati simtitor.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s